/ Joona

Joona

Kansainvälisesti kokenut, sinivihreä, liberaali ilmasto- ja energiapolitiikan osaaja

 • Joona Turtiainen, 38 vuotta
 • Asuu Pukinmäessä. Syntynyt Espoossa, helsinkiläinen vuodesta 2009.
 • Perhe: puoliso ja kaksi poikaa
 • Koulutus: diplomi-insinööri, energiatekniikka ja ympäristönsuojelu, TKK
 • Työ: edunvalvontajohtaja, Energiateollisuus ry
 • Aiempia työtehtäviä: EU-edunvalvontapäällikkö, ilmastopolitiikan asiantuntija, Sustainability Officer, energiatehokkuuskonsultti, vastuullisen liiketoiminnan konsultti
 • Kokoomuksen ilmasto- ja energiapolitiikan vaikuttajaryhmän puheenjohtaja
 • Aiemmat luottamustoimet kokoomuksessa: Brysselin kansallisseuran hallituksen jäsen, Lauttasaaren kokoomuksen hallituksen varapuheenjohtaja
 • Harrastuksia: purjehdus, kuntosali, kirjat, lumilautailu, jalkapallo
 • Aiempia asuinpaikkoja Helsingissä: Lauttasaari, Kamppi, Oulunkylä
 • Aiempia kotikaupunkeja: Göteborg, Tukholma, Bryssel

Olen viettänyt lapsuuteni ja nuoruuteni Espoossa, sen jälkeen nuoren aikuisiän Helsingissä, Göteborgissa, Tukholmassa ja Brysselissä. Perheen koti on nyt Koillis-Helsingissä. Purjehdus on minulle elämäntapa ja ympäristön kunnioittaminen kantava arvo. Olen aikanaan lähtenyt energia- alalle, koska arvelin motivaation ilmastonmuutoksen hillintään kantavan pitkälle. Niin se on kantanutkin. Insinöörikoulutuksen olen yhdistänyt alusta alkaen yhteiskunnalliseen ulottuvuuteen, sillä tarvitsemamme energiaratkaisut ovat jo pääosin olemassa. Niiden käyttöönotossa on kyse politiikasta. Olen ollut kymmenisen vuotta töissä kotimaan ja EU-politiikan parissa. Uskon, että Suomi menestyy, kun hoidamme omat asiamme hyvin ja pyrimme samalla vaikuttamaan maailman tilaan osana EU:ta. Nautin työstä, jossa ratkaistaan monimutkaisia ongelmia ja sovitellaan erilaisten ajatusmaailmojen tavoitteita yhteen.

Luontokato on menossa hälytysasteikollani jo ohi ilmastonmuutoksesta. Mikromuovit ovat nousussa samaisella asteikolla. Kiertotalous inspiroi ajatustapana, joka on hyvin ilmeinen, mutta ei lainkaan valmis. Energia-ala tuntuu edelleen hienolta työkentältä, koska kaikki alan yritykset pyrkivät määrätietoisesti eteenpäin. Mielipiteitä minulla on niin taloudesta, kansankapitalismista, metsistä, ruuantuotannosta, populismista, kaupungin olemuksesta, terveydenhoidon rakenteesta kuin Vain Elämää -kappaleistakin. Demokratiaa horjuttava kybervaikuttaminen, somekuplissa eläminen ja monenkeskeisen sopimusrakenteen rakoilu uhkaavat vapaan demokratian maailmanjärjestystä. 2020-luvun alkupuolisko näyttänee, onko kurssi oikenemassa, vai onko epäjärjestyksen uhka pysyvämpää.

Blogista ja somekanavista löydät lisää ajatuksiani maailman suurista ja pienistä ongelmista!

Kaupunkeihin tarvitaan sinivihreää ilmasto- ja energiaosaamista. Juuri näissä teemoissa olemme Joonan kanssa tehneet yhteistyötä. Helsinki tarvitsee hänenlaisiaan hyviä tyyppejä, joten toivon Joonalle paljon ääniä.

SAARA-SOFIA SIRÉN, KANSANEDUSTAJA,
KOKOOMUKSEN NAISTEN LIITON PJ

”Suurilla kaupungeilla on tärkeä asema yhteisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Tarvitsemme fiksuja asiantuntijoita tekemään päätöksiä. Siksi olen iloinen, että Joona Turtiainen on Helsingin kokoomuksen ehdokkaana kuntavaaleissa 2021”

PETRI SARVAMAA, MEP

Työssäni Euroopan parlamentin teollisuus-, energia- ja tutkimusvaliokunnassa opin arvostamaan Joonan energiapoliittista asiantuntemusta. Tätä osaamista ja näkemystä tarvitaan myös kaupunkipolitiikassa. Joona valtuustoon.

HENNA VIRKKUNEN, MEP

Nyt on aika päästä Helsingin hiilikasoista ja fossiilivoimaloista eroon fiksuin keinoin ilman vasemmistolaista tehottomuutta ja pettävää idealismia. Joona on siihen hommaan paras tyyppi, jonka tunnen – ja moneen muuhunkin

KAI MYKKÄNEN, KANSANEDUSTAJA, EDUSKUNTARYHMÄN PJ