/ Joona vaalikoneissa

Joona vaalikoneissa

Julkaistu:

Olen vastannut YLE:n, Sanoman (HS ja Ilta-Sanomat), Nuorten (Allianssi), Helsingin Uutisten (KSML), Alman (Iltalehti), Opettajien Ammattijärjestön ja Suomi24:n vaalikoneisiin.

Vastauksiani löydät täältä:

Joona YLE:n vaalikoneessa

Kysymys: Ympäristö- ja luontoarvoista voidaan joustaa, jos siten voidaan luoda työpaikkoja.

Perustelut:
Talousjärjestelmä voi tuottaa hyvinvointia vain, jos ympäristön reunaehdot on hinnoiteltu siihen sisään. Taloutta on kehitettävä tulevia sukupolvia varten ja kasvun on oltava kestävää. Taloudellisen ohjauksen tavoitteena tulisi olla suomalaisten kasvava taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen vauraus. Kiertotalouden ja ilmastotoimien alueella on valtavasti kasvavaa globaalia kysyntää, jossa Suomi ja Helsinki voivat olla vahvasti mukana. Ympäristötalous on paras työllisyysstrategia, kun katsotaan 5-10 vuotta eteenpäin.

Joona Helsingin Sanomien vaalikoneessa

Kysymys: Helsingin kävelykeskustaa voidaan laajentaa sulkemalla Pohjoisesplanadi autoilta.

Perustelut:

Kävelykeskusta on Helsingin keskusta-alueen tärkein vetovoimatekijä. Sitä tulee edelleen kehittää ja laajentaa, erityisesti Rautatieaseman ja Kasarmitorin välisellä alueella. Espalla voisi toimia myös yksikaistaisuus.

Joona Helsingin Uutisten vaalikoneessa

Kysymys: Veronkorotus on parempi vaihtoehto kuin palvelujen karsiminen.

Perustelut:

Kaupunki leikkaa ansiotuloista lähes viidenneksen, mikä on paljon. Paras tapa kasvattaa kaupungin budjettia on edistää yritysten menestymistä, työllisten määrää ja tulotason kasvua.

Iltalehden vaalikone

Kysymys: Uskon hallituksen sote-uudistuksen parantavan kuntani sosiaali- ja terveyspalveluita.

Perustelut:

SOTE-palvelut pitäisi Helsingissä uudistaa helsinkiläisten tarpeiden pohjalta, ei sekavan maakuntamallin kylkiäisinä byrokratia edellä. Malli ei lisää ikääntyvän väestön hoitoon käytettäviä varoja, ei edistä palvelujen digitalisaatiota eikä helpota lääkäriin pääsyä. Tärkeää olisi myös lisätä ihmisten valinnanvapautta oman hoitonsa suhteen esimerkiksi palvelusetelin avulla. Yhtiömuotoisuus ja kilpailuttaminen voivat olla terveydenhuollon organisoinnin välineitä, kunhan tavoitteena on hyvä palvelu, terveyden edistäminen, luotettavuus, sujuvat hoitopolut, yliopistosairaaloiden toiminnan jatkuvuus ja terveydenhuollon työntekijöiden työhyvinvointi.

Lisää julkaisuja

13.6.2021

Hyvää vaalipäivää, Helsinki!

Hienoa vaalipäivää, Helsinki! Aidosti sinivihreää ilmastovaihtoehtoa, arvoiltaan liberaalia, EU- ja energia-kokemusta ja markkinamyönteistä ajattelua tarjoava kampanja on ollut rakkaudentunnustus Helsingille

9.6.2021

Yhdellä sanalla, puolesta vai vastaan:

PUOLESTA: ilmasto, EU, kansainvälisyys, markkinatalous, pyöräily, joukkoliikenne, koulutus, tasa-arvo, korttelikaupungin rakentaminen, Itämeri, avoimuus, ruuhkamaksut, monikielisyys, vähemmistöt, nuoret, mielenterveys, vahvat aluekeskukset,

2.6.2021

Helsingin ilmastoteot – mitä kaikkien tulisi tästä tietää

Helsingillä, kuten koko Suomella, on tavoitteena olla hiilineutraali 2035 mennessä. Hiilineutraaliuden voi määritellä monin tavoin, mutta pääasia on, ettei kaupunkimme